I en av Saras kokböcker hittade vi ett väldigt intressant recept, speciellt då mjukost var en av Saras favorit pålägg förut (innan veg. tiden). Receptet var vegansk mjukost gjort på cashewnötter!
2dl cashewnötter
4dl vatten
1.5tsk salt
1msk citronsaft
2tsk lökpulver
3msk Majsstärkelse (Maizena)
Smakvarianter:
0.5dl dill
2tsk kummin/spiskummin
2msk pepparrot, riven (färsk eller konserverad)
Mixa cashewnötterna med vattnet till en så slät smet som möjligt. Häll smeten i en kastrull och låt koka upp, blanda i de andra ingredienserna + den smakvarianten du vill ha. Vi körde på dill, och det blev en väldigt fräsch och somrig smak! Blanda i majsstärkelsen och låt koka så det tjockar, och vispa under några minuters kokning. Häll såsen i en form/burk och ställ i ett kallt vattenbad med plastfolie över burken/formen för att svalna.
Gjorde satsen med lökpulver och det blev gott. Men lade till lite citron i receptet. : )
SvaraRadera