2012-05-15

Bakpotatis m. chilihummus

Då det var för länge sedan vi åt bakpotatis, bestämde vi att det skulle vi äta denna vecka och så åt vi det nu ikväll. Vi gjorde chilihummus och fisksås, med grönsaker till. Dock glömde vi ta kort på maten då vi var alldeles för hungriga..

2 bakpotatisar

Sätt ugnen på 250 grader och lägg bakpotatisen i aluminiumfolie. Ha in dem i ugnen när den är klar och låt stå där tills de är klara, ca 1 timme.

Under tiden kan du förbereda tillbehören.

Chilihummus:
1/3 röd chili
2-3msk paprika pulver
Salt, vitpeppar
1 burk kikärtor
3msk creme fraiche

Häll av kikärtorna och mosa dem, lite bitar gör ingenting. Blanda i creme fraiche. Ha ur kärnorna ur chilin och hacka fint, blanda i och sedan krydda. Det finns även färdig creme fraiche med chili och paprika smak, men då vi använde/använder creme fraichen (köpte en 5dl burk) till annat och kommer använda röd chili i en annan maträtt under veckan valde vi att göra såhär.
Blanda allting, klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar