2012-05-15

Linsbollar

Vi blev sugna på någonting som känns typiskt svenskt, något som är likt svensk husmanskost, men som är vegetariskt/veganskt. Så därför blev det stuvade makaroner med linsbollar.


Stuvade makaroner:


1 liter havremjölk
5dl makaroner
Majsstärkelse + vatten
Någon msk socker
En klick mjölkfritt margarin/smör
Salt, vitpeppar.

Koka upp lite vatten i botten av en kastrull, då bränner mjölken inte fast lika (ska inte göra iallafall...). Ha i havremjölken och låt koka upp, ha sedan i makaronerna. Låt koka tills makaronerna är färdiga och gör iordning majsstärkelse + vatten, för att det ska bli stuvning. Rör ner stärkelsen och låt puttra i minst 2min, under denna tid någon gång blanda i kryddorna.

Linsbollar:

3dl röda linser
Olja
Salt
Allkrydda
Curry
Valfria kryddor

Koka linserna tills de är klara eller lite mosiga, häll bort överflödigt vatten. Ha i olja så det får en bra konsistens så de håller formen under stekning senare. Krydda med valfria kryddor.
Rulla till bollar, köttbullestorlek ungefär. Stek i stekpanna med olja, håll koll på dem då de bränns väldigt lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar