I veckan som var gjorde vi sushi anpassad för västerlänningar. Med anpassad för västerlänningar menar vi att det är många i denna del av världen som är rädda för råa råvaror och då då vi är vegetarianer/veganer använde vi oss av avokado (som vi har fått dille på) och av minimajs.
How to do it, 2 portioner:
2dl sushiris
1msk risvinäger
1msk strösocker
Ett par noriark
Avokado
Minimajs
Tillbehör:
Japansk soja, till exempel Kikkoman ;)
Wasabi (japansk pepparrot)
Lägg riset i blöt i 5dl vatten i ca 20min. Koka sedan upp riset på högsta värmen, flytta det direkt när det kokat upp till en platta som du tidigare satt på låg värme. Koka bort vattnet.
Häll risvinäger och socker i en annan kastrull och rör om till sockret smällt. Blanda sedan med riset. Lägg det på ett trä eller plastfat, låt svalna i rumstemperatur.
Dela upp riset på noriarken, lägg grönsakerna i en rad (som du skurit i bitar) i mitten. Lägg noriarken på en bambumatta, eller liknande, rulla sedan till fasta rullar. Skär i 1.5cm breda skivor, att föredra är en brödkniv. Skär med korta långsamma drag för bästa resultat.
Använd valfri mängd wasabi (då den är staaaark) att antingen bre på skivorna eller blanda med sojan i en liten skål som du sedan doppar skivorna i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar