1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1msk färsk riven ingefära
1tsk koriander
0.5 tsk mald kummin
1krm malen kanel
4dl röda linser
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2dl vatten
salt
limesaft
Skala lök, morötter och vitlöken. Hacka löken och skär morötterna i kuber, finhacka eller riv vitlöken. Fräs lök, morötter och vitlök i lite olja en stund. Häll ner ingefäran, koriander, kummin och kanel, ha i linserna och rör om. Häll sen i krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt koka på svag värme tills linserna är klara (ca 20min). Smaka av och krydda med salt och limejuice, vi tog saft från en hel lime.
Ät med ris till och om du vill, naanbröd (det gjorde inte vi) :)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar