2012-05-10

NomNom - morotsbiffar

Här om dagen åt vi morotsbiffar som verkligen är suuupergoda! Vi åt dem med hemgjort potatismos och en så kallad fisksås, som Sara har hittat på.

Morotsbiffar ca 3port:


500g morötter
Ingefära
Spiskummin
Allroundkrydda
Salt
Vitpeppar
Mjöl
Olja

Ströbröd
Furikakeblandning, "Reneé Voltaire"s märke

Hur gör man då?
Jo först skalar man morötterna och river dem sedan. Kan även blandas i lök om man vill.
Blanda i kryddorna efter smak och tycke, ha i mjöl för att biffarna ska hålla ihop (bara någon matsked).
Blanda sedan ströbröd och furikakeblandningen, men man kan också blanda med sesamfrön eller något annat om man vill.
Ta en handfull av morotsblandningen och pressa ur saften ur dem. Forma dem sedan till biffar. Sedan vänd dem i paneringen. Stek sedan i olja.

Potatismos ca 3port:
Ca 4 potatisar/person, så ca 12 potatisar
Mjölk
En klick smör
Salt
Vitpeppar

How to:
Koka potatisen färdig. Mosa till klumpfritt om du är som oss, ta sedan en elvisp och häll i lite mjölk. Det ska bli jämnt och mjukt mos, så du får ev. ha i mer mjölk. Ha sedan i en klick smör, salt och vitpeppar och vispa vidare. DONE!

"Fisksås":
3dl gräddfil eller motsvarande
1 msk god senap
Lagom mängd dill
Ca 3 msk citronsaft
½ hackad rödlök

Bruksanvisning:
Hacka rödlöken. Och blanda sedan alla ingredienser. Smaka av så att det passar dina smaklökar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar