2012-06-17

Chokladtårta med tryffel

Härom veckan bakade jag och Sara, eller mest Sara då hon är den som är mest bakintresserad, chokladtårta med tryffel - väldigt enkel att göra, och grymt god.


Man börjar med att göra en kladdkakeliknande botten:

150g mjölkfrittsmör
3dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2 No Egg, äggersättning
2 dl vetemjöl

Börja med att slå på ugnen på 175grader, smält sedan smöret i en kastrull. Rör sedan ner socker, kakao och vaniljsockret. Rör ner No Egg och tillsist mjöl. Häll sedan smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, minst 24cm/diameter. Bred ut den och ställ den i nedre delen av ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den.

Meden kakan gräddas gör du tryffeln:

1.5 vispgrädde
2 msk mjölkfritt smör
200g mörk choklad
solroskärnor/pinjenötter

Koka upp grädde och smör. Hacka chokladen och häll i, i grädden för att smälta.Rör om så allt blandas och låt halvt stelna i kylen ca 1h. När kakan har svalnat och tryffeln halvstelnat bred tryffeln över kakan och strö över solroskärnor eller pinjenötter, vad du känner för. Låt stelna i kylen minst en timme innan servering, eller frysen för snabbare stelning.

HUUUUUR GOTT SOM HELST!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar